You are currently viewing Autorităţile din Bruxelles refuză să găzduiască meciul Belgia – Israel, din septembrie, din Liga Naţiunilor, din motive de securitate

Autorităţile din Bruxelles refuză să găzduiască meciul Belgia – Israel, din septembrie, din Liga Naţiunilor, din motive de securitate

Belgia ar trebui să întâlnească Israel într-un meci din cadrul Ligii Națiunilor, programat pe 6 septembrie, la Bruxelles, însă autoritățile locale refuză să găzduiască meciul din motive de securitate.

Meciul cu Israel este cu grad de risc ridicat din cauza conflictului armat din Gaza, motiv pentru care autoritățile orașului au refuzat organizarea partidei.

Potrivit unui comunicat al primăriei din Bruxelles, „organizarea unui astfel de meci (Belgia-Israel, în Liga Naţiunilor, pe 6 septembrie) în capitala noastră, în această perioadă deosebit de tulbure, va provoca, fără îndoială, manifestaţii şi contramanifestaţii de amploare, compromiţând astfel siguranţa spectatorilor, a jucătorilor, a locuitorilor din Bruxelles şi, de asemenea, a forţelor noastre de poliţie”.

Ne-am întâlnit de foarte multe ori cu poliția ca să stabilim circumstanțele și, din păcate, am fost nevoit să iau această decizie. Stadionul „Roi Baudouin” este casa «Diavolilor roșii», ne-ar trebui prea mulți polițiști ca meciul cu Israel să se desfășoare în condiții de siguranță. Treaba mea este să garantez securitatea în cartierele din Bruxelles și asta ar fi imposibil dacă meciul se va juca la noi în oraș”, a declarat primarul capitalei Belgiei, Philippe Close, conform presei locale.

În primul și primul rând, sunt demonstrații zilnice în Bruxelles și nu e doar despre situația din Orientul Mijlociu. În plus, un summit european va avea loc în oraș și Papa va veni la Bruxelles. Sunt prea multe evenimente internaționale. Securitatea în Bruxelles este prioritatea noastră”, a adăugat primarul.

De asemenea, conform presei belgiene, autoritățile din Gent, Leuven și Liege vor refuza propunerea federației de a organiza meciul.

Federația belgiană, odată cu refuzurile din partea celor patru orașe, nu mai are foarte multe variante. Belgia ar mai avea 3 opțiuni de arene cu licență UEFA: în Antwerp, Bruges și Genk.

Există posibilitatea ca meciul să se joace fără spectatori sau în altă țară.

Aceasta este o chestiune care ţine de Belgia, nu de noi”, a declarat și Shlomi Barzel, purtătorul de cuvânt al Federaţiei israeliene de fotbal.

Editor: IFA