You are currently viewing O tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs, pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă

O tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs, pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă

O turistă de 19 ani a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. Salvatorii care au plecat în ajutorul ei au găsit-o moartă.

Tânăra de 19 ani se afla în drumeţie alături de iubitul ei, când a apărut ursul. Bărbatul a sunat disperat la 112 şi a cerut ajutor, spunând că animalul a înşfăcat-o şi a plecat cu ea.

Salvatorii montani care au ajuns la faţa locului nu au găsit victima imediat, ci doar pe tânărul care sunase la 112.

Din discuţiile cu acesta, se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima„, a transmis iniţial IPJ Prahova.

Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, se arată în comunicatul Salvamont.

Cu puțin timp în urmă, Salvamont Prahova a transmis că salvatorii încearcă extracția cu elicopterul, deși zona este împădurită și valea îngustă, pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu mai expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului.

A fost emis un mesaj RO-Alert în Bușteni, pentru semnalarea prezenței ursului.

Editor: IFA