You are currently viewing Un minor de 9 ani din Lungulețu, a cerut ajutor polițiștilor prin sistemul de urgență 112! Alerta s-a dovediat a fi falsă!

Un minor de 9 ani din Lungulețu, a cerut ajutor polițiștilor prin sistemul de urgență 112! Alerta s-a dovediat a fi falsă!

La data de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o persoană anonimă, de pe raza localității Lungulețu, cu privire la faptul că are nevoie urgentă de intervenția Poliției, închizând telefonul.

Oamenii legii au încercat de mai multe ori contactarea apelantului, atât prin inițierea de apeluri telefonice, cât și prin mesaje text fără a primi un răspuns.

Pentru evitarea unei posibile tragedii, au fost alocate resursele umane și logistice avute la dispoziție secției de poliție, în vederea identificării persoanei care s-ar fi putut afla într-o stare reală de de pericol. În urma activităților specifice desfășurate, s-a reușit identificarea apelantului, respectiv un minor de 9 ani, din Lungulețu.

Pentru apelarea nejustificată la SNUAU 112, tatăl copilului a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2008.