You are currently viewing Ample acțiuni ale polițiștilor rutieri din județul Dâmbovița pentru siguranța traficului! Peste 160 de sancțiuni contravenționale constatate!

Ample acțiuni ale polițiștilor rutieri din județul Dâmbovița pentru siguranța traficului! Peste 160 de sancțiuni contravenționale constatate!

În această dimineață, 23 august, în intervalul orar 05:00-12:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și specialiști ai Registrului Auto Român, au organizat o amplă acțiune, pe principalele drumuri naționale din județ, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și verificarea respectării prevederilor legale de către operatorii de transport persoane.

Polițiștii au constatat 164 de sancțiuni contravenționale, au reținut 16 permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui autovehicul.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 13 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 43 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 29 pentru defecțiuni tehnice, 4 pentru transportul mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut, 21 pentru lipsa documentelor obligatorii, 13 pentru neutilizarea luminilor, 5 pentru inspecția tehnică periodică expirată, 2 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni și 20 pentru abaterile bicicliștilor.

În ceea ce privește cele 16 permise de conducere reținute, față de 12 conducători auto s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule după ce au fost surprinși că ar fi consumat alcool, față de alți doi pentru neacordarea priorității de trecere, iar față de un altul pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, conform prevederilor O.U.G. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, polițiștii au dispus retragerea a două autorizații pentru transportul alternativ.

Astfel de acțiuni vor fi organizate în continuare, siguranța cetățenilor fiind principalul obiectiv al polițiștilor.

IPJ DÂMBOVIȚA

play-rounded-fill