You are currently viewing Primar dâmbovițean: Arderea miriștilor și a vegetației uscate sunt interzise prin lege și pot atrage sancțiuni de până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice

Primar dâmbovițean: Arderea miriștilor și a vegetației uscate sunt interzise prin lege și pot atrage sancțiuni de până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit, weekendul trecut, în comuna Malu cu Flori. A fost nevoie de mai multe echipaje de pompieri și de sprijinul populației, pentru ca flăcările să fie oprite, după multe ore și după ce afectaseră mai multe hectare de teren, ajungând până la pădure. Edilul comunei Malu cu Flori, Ion Constantin, face apel la responsabilitate și respectarea normelor care interzic arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului sau vegetaţiei ierboase.

„În data de 8 martie, din cauza neglijenței, a izbucnit un incendiu de vegetație în zona Runcesei- Coasta Runcesei și în zona Capu Coastei- zona Nistoresti si Titoiesti. Echipajele de pompieri au fost prezente în zona în urma apelului la 112, fiind nevoie de suplimentare, deorece în urma vântului puternic flăcările au fost alimentate. Doresc pe această cale să îmi exprim recunoștința sinceră față de acești eroi și față de toți cei care au reacționat și au intervenit cu mijloace tehnice proprii în urma solictărilor de ajutor, simplificând astfel misiunea. Vă mulțumesc pentru întreg ajutorul acordat!

⛔ Atenție! Arderea miriștilor și a vegetației uscate sunt interzise prin lege! Reamintim că astfel de acțiuni sunt ilegale și pot atrage sancțiuni cuprinse între 7.500 și 15.000 de lei pentru persoanele fizice și între 50.000 și 100.000 de lei pentru persoanele juridice”, atrage atenția edilul.

În contextul în care, peste 9.500 de hectare de teren au fost afectate, în România, de incendiile de vegetație uscată și pădure, în perioada 1 ianuarie – 9 martie, anul curent, pompierii reamintesc populației că adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.

AUTOR: F.S.