Începând de luni, 14 aprilie, Cetatea Poienari s-a redeschis pentru turiști, după încheierea lucrărilor din cadrul amplului proiect de restaurare și consolidare, finanțat din fonduri europene și implementat de Consiliul Județean Argeș.
Situată în Valea Superioară a Argeșului, într-un cadru natural absolut superb, Cetatea Poienari se înalță în stâncă, la o altitudine de 850 de metri. Edificiul a servit drept refugiu domnitorului Vlad Țepeș, care i-a adăugat turnuri, ziduri și dependințe, transformând cetatea într-un adevărat post de fortăreață contra otomanilor.
Accesul la obiectivul turistic se face pe celebrul traseu al celor 1.480 de trepte, iar programul de vizitare este zilnic, între 10:00 – 18:00, cu precizarea că ultimul grup urcă la ora 17:00.
Drumul de munte, peisajul și frumusețea cetății merită efortul depus pentru urcarea celor 1480 de trepte în răspântia spre ruinele Cetății Poenari. Aceasta a fost sursa de inspirație a scriitorului Jules Verne în compunerea romanului “Castelul din Carpați”.
Cetatea Poenari este poziționată pe o stâncă pe la poalele căreia șiruiește Râul Argeș, la doar câțiva kilometri aval de barajul Vidraru, la intrarea pe cheile Argeșului. În imediata apropiere se află Centrala Hirdoelectrică Vidraru și zona de camping de pe Valea Argeșului.
Editor: IFA